LLIBRES

La biblioteca fantasma

«La biblioteca fantasma» és plena d'històries incertes i de narradors improbables. Els artistes, músics o escriptors que protagonitzen aquests quaranta relats, es confonen amb la seva pròpia obra, s'hi amaguen o s'hi perden, tot caminant de puntetes per aquell territori sovint enganyós que anomenem «ficció». En aquest nou volum, Jordi Masó Rahola treu més rendiment que mai al seu enginy, fent gala d'una ironia finíssima i una capacitat extraordinària per sorprendre el lector.

Polpa


La polpa era el material amb què es feia el paper que s'utilitzava per imprimir la literatura popular. En aquest volum, Jordi Masó explora les possibilitats argumentals i formals d'aquelles novel·letes de quiosc, per anar un pas més enllà . Amb un estil elèctric tan efectiu com la ràfega d'una metralladora, i amb un humor negre sense concessions, l'autor juga amb els llocs comuns de les històries de detectius, els relats de fantasmes i els melodrames de fulletó, per subvertir-ne la lògica. Un recull que funciona com a homenatge i com a paròdia de la ficció pulp, una celebració de la naturalesa de la ficció escrita amb una simpatia infinita pels personatges.


Les mil i una


Les mil i una és un recull de cent un microrelats irònics, imaginatius i irreverents.

Catàleg de monstres

Jordi Masó Rahola


CATÀLEG DE MONSTRES és un recull de noranta-un microrelats on hi conviuen la fantasia i l'humor. El llibre es divideix en tres parts: en la primera -La parada dels monstres- hi desfilen fantasmes, vampirs, zombis, homes-llop i tota la fauna característica de la literatura i el cinema fantàstics. Els contes infantils prenen el protagonisme en la segona part -L'hora del pati-, mentre que en la tercera -Les veritats ocultes- els fets fantàstics, extraordinaris o inversemblants irrompen en la vida quotidiana. Un llibre àgil i monstruosament divertit que sorprendrà el lector pàgina rere pàgina.

Els reptes de Vladimir

Jordi Masó Rahola

ELS REPTES DE VLADIMIR (Bubok, 2010) va ser el primer recull de contes i microrelats de Jordi Masó Rahola. Un avi que s'obstina a sortir del nínxol per visitar la família, un detectiu privat amb el cap esberlat, un oficinista assetjat per tothom, un pintor que presumeix d'un do peculiar, un lladre amb problemes gàstrics i un dimoni amb problemes de pes, són alguns dels pintorescos protagonistes d'aquests quaranta contes enginyosos i plens d'humor negre. De propina, al final del llibre el lector trobarà una cinquantena de microrelats que responen al repte d'escriure històries amb menys de vint paraules...


BLOG: Les criatures de Jordi Masó Rahola