LLIBRES

Ambrosia

Jordi Masó és un especialista en les distàncies curtes. Llegint els seus contes breus, brevíssims, el lector no podrà evitar que se li escapi una rialla o un somriure de complicitat. Aquests textos, treballats amb la precisió d'un rellotger -o d'un pianista-, són plens de trampes en les que, per més precaucions que prenguem, no podrem evitar quedar atrapats.

Les seixanta-sis narracions que conformen Ambrosia, brillants i sornegueres, són petites peces d'orfebreria literària que posen de manifest que Jordi Masó, en poques línies, pot explicar novel·les senceres.

L'hivern a Corfú

En Bertran Bartra, un home gris i amant de la rutina, ha guanyat un creuer pel Mediterrani en una rifa de Nadal. Ara viatja sol a bord d'un vaixell ple de tripulants esmunyedissos i passatgers excèntrics. Però el Pioneer of the Seas amaga un misteri inexplicable, un enigma que trasbalsarà el viatge del nostre heroi i que convertirà les seves vacances en un malson.

Després de rebre l'aplaudiment unànime de crítica i públic amb els reculls de contes Polpa i La biblioteca fantasma, Jordi Masó Rahola ens ofereix una novel·la divertidíssima a partir del fèrtil microcosmos d'un creuer: personatges extravagants, situacions còmiques i aventures que, en clau d'humor, reflecteixen la neurosi de l'home modern.

La biblioteca fantasma

«La biblioteca fantasma» és plena d'històries incertes i de narradors improbables. Els artistes, músics o escriptors que protagonitzen aquests quaranta relats, es confonen amb la seva pròpia obra, s'hi amaguen o s'hi perden, tot caminant de puntetes per aquell territori sovint enganyós que anomenem «ficció». En aquest nou volum, Jordi Masó Rahola treu més rendiment que mai al seu enginy, fent gala d'una ironia finíssima i una capacitat extraordinària per sorprendre el lector.

Polpa


La polpa era el material amb què es feia el paper que s'utilitzava per imprimir la literatura popular. En aquest volum, Jordi Masó explora les possibilitats argumentals i formals d'aquelles novel·letes de quiosc, per anar un pas més enllà . Amb un estil elèctric tan efectiu com la ràfega d'una metralladora, i amb un humor negre sense concessions, l'autor juga amb els llocs comuns de les històries de detectius, els relats de fantasmes i els melodrames de fulletó, per subvertir-ne la lògica. Un recull que funciona com a homenatge i com a paròdia de la ficció pulp, una celebració de la naturalesa de la ficció escrita amb una simpatia infinita pels personatges.


Les mil i una


Les mil i una és un recull de cent un microrelats irònics, imaginatius i irreverents.

Catàleg de monstres

Jordi Masó Rahola


CATÀLEG DE MONSTRES és un recull de noranta-un microrelats on hi conviuen la fantasia i l'humor. El llibre es divideix en tres parts: en la primera -La parada dels monstres- hi desfilen fantasmes, vampirs, zombis, homes-llop i tota la fauna característica de la literatura i el cinema fantàstics. Els contes infantils prenen el protagonisme en la segona part -L'hora del pati-, mentre que en la tercera -Les veritats ocultes- els fets fantàstics, extraordinaris o inversemblants irrompen en la vida quotidiana. Un llibre àgil i monstruosament divertit que sorprendrà el lector pàgina rere pàgina.

Els reptes de Vladimir

Jordi Masó Rahola

Un avi que s'obstina a sortir del nínxol per visitar la família, un detectiu amb el cap esberlat, un o cinista assetjat, un pintor amb un do peculiar, un lladre amb problemes gàstrics i un diable amb problemes de pes. Aquests són alguns dels pintorescos protagonistes d'Els reptes de Vladimir, el primer llibre de Jordi Masó Rahola, escrit entre els anys 2008 i 2010, i que ara presentem en aquesta nova edició curosament revisada per l'autor.


BLOG: Les criatures de Jordi Masó Rahola

© JORDI MASÓ  |  Tots els drets reservats 2020   ·   Edició web i fotografia: Cristina Membrive Azor 
Optimitzat per Webnode
Fes la teva web gratuïtament!